JanSerneeBoot

Een klik op onderstaande advertentie geeft meer informatie en een kleine bijdrage aan dit weblog.

zondag, april 16, 2006

014. Een zondagsteek duurt geen week


Vandaag Pasen, en volgens Bartjes geldt het spreekwoord Een zondagsteek duurt geen week. Als dat het geval is dan zou veel werk wat ik op zondag gedaan hebben mislukt zijn. Dat is niet het geval geweest, dus vandaag met dit mooie weer heerlijk aan de slag geweest. De bodemnaad waar de schroefas en koker door heen loopt zijn vandaag ingeschuimd met twee komponentenpolyurethaan giethars.
Dit schuim kan zeer goedgebruikt worden voor het inschuimen van de motoras en koker.
Het is wel behoorlijk dun, dus de opening die er nog was naar de buiten van de schroefas koker. Daar lekt het door heen. Was dus wel nodig om af te dichten.
De bodem naad heb ik eerst nog een stuk opgevuld met een hardhoutenbalk. Kost me niet zo veel van die PU Coumpound.

PU Compound PS 120a(grijs)
Oplosmiddelvrije tweecomponenten polyurethaan giethars. Toe te passen als zelf egaliserende gietvloer voor het naadloos en vloeistofdicht afwerken van vloeren in koelhuizen, bakkerijen, kantines en vrachtauto’s. Poreuze ondergronden zoals hout en beton voorbehandelen met PU Primer PS 123. Een andere toepassing van PS 120 is het maken van krimpvrije gietstukken; het vastgieten van bouten, ballast, machines en het ingieten van elektronische componenten. De mengverhouding hars/harder in gewichtsdelen is 100 : 23. De verwerkingstijd bij 20ºC is ca 40 minuten. De minimale verwerkingstemperatuur is 15ºC.

Ik had eerst een paar gaten in de boten zitten voor het weglopen van regenwater. Maar nu de gehele bodemnaad afgedicht is, is de boot weer dicht. Dus vanaf nu zit er een regenzeil over de boot. Wel handig kan de nieuwsgierige buurman geen foto's meer maken.

Verder loop ik al een plekje te zoeken voor de dieseltank. De uitlaat komt natuurlijk vanachteren. Dus het geheel wat de uitlaatgassen moet koelen wordt achter tegen de spiegel weg gewerkt.

Voor de rest heb ik nog een boek gelezen over de maten van onderwaterschroefbladen. Dus daar is het laatste woord nog niet overgezegd.
  • Eind

  • Begin

  •