JanSerneeBoot

Een klik op onderstaande advertentie geeft meer informatie en een kleine bijdrage aan dit weblog.

zondag, mei 14, 2006

022. Wierpotten



De wierpotten of eigenlijk de baggerpotten zijn geinstalleerd. Ja waarom zeg ik baggerpotten? Bij ons in het veld is het grootste probleem de bagger. Veel wier is er niet, want er moet meer zuurstof in het water komen dan hebben wij minder last van algen en krijgen wij meer wier. Vroeger hadden wij in Nederland de boterberg maar hier hebben wij meer last van de baggerberg. Bagger en verstopping van de leidingen dat is eigenlijk mijn grootste zorg. De rest komt allemaal wel in orde. Om op zeker te varen heb ik dan ook twee wierpotten geinstalleerd met drie aanzuigmonden op verschillende plaatsen en hoogtes.


Dit als ik door ondiep water moet varen er altijd water is om aan te zuigen voor de koeling. De aanzuigmond is eigenlijk een soort schepje wat het water opschept tijdens het varen. Het zelfde systeem wordt gebruikt om het lager van de schroef met water te smeren. Door het plaatsen van deze wierpotten hebben we eigenlijk ook bepaald hoe de instap gaat worden in de boot. Tussen de wierpotten en de bak welke over de motor komt is nu voldoende ruimte om een gemakkelijke instap te maken.

Ja en door het plaatsen van de 88 liter dieseltank achterin is ook de ruimte van de achterbank van de boot bepaald. Op zo manier begint het interieur van de boot een beetje een gezicht te krijgen. De dieseltank is goed gescheiden van de uitlaat onderdelen en de tank is ook mooi in het midden van het schip geplaatst.


  • Eind

  • Begin

  •