JanSerneeBoot

Een klik op onderstaande advertentie geeft meer informatie en een kleine bijdrage aan dit weblog.

donderdag, september 07, 2006

032. De Eerste Pruttel

Ja mensen, de eerste pruttel!

Zij heeft van zich laten horen de motor. Het afgelopen weekend ben ik bezig geweest om de dieseltank half te vullen en de watertank te vullen voor het koelwater. Koelwaterleiding op de motor. De brandstofaanvoerleiding ontlucht, de eerste poging om de motor te starten één keer de sleutel omgedraaid in de gloeistand daarna starten. Jawel hoor in één keer liep de motor dat duurde maar een paar minuten en de motor begon te pruttelen.
Ik denk dat er nog meer lucht in de branstofleiding zat dus weer ontluchten en weer starten maar wat een pech de accu leeg.

Maar allereerst had ik moeten vertellen dat Jorrit mijn zoon en Wendy een prachtige dochter hebben gekregen. Dus ik ben wederom opa. Dat is het derde kleinkind en ik moet opschieten nu met de boot, want dat kleine spul wil natuurlijk varen in opa's boot. Maar zoals jullie snappen even geen tijd voor de boot, want de familie heeft voorrang.

Mijn fotograaf is even een paar weken weg, dus dit keer maar één foto. Anders had ik trots de waterlijn van de Hoek van Bosch kunnen laten zien.

Toen ik de boot gehaald heb in het najaar van 2005, heb ik gelijk markeringen op de boot gezet waar de waterlijn liep. Maar met al dat extra gewicht nu in de boot zakt de boot natuurlijk dieper in het water en komt de waterlijn hoger te liggen.

De nieuwe waterlijn is er danook op gezet geheel volgens de berekening van Archimedes zoals omschreven in hoofdstuk Eureka.

Met een laag anti fouling op het onderwaterschip is het een pracht schip geworden.

 • Eind

 • Begin
 • 1 Comments:

  • Beste Jan,
   Ik heb de bouw van je sloep op de voet gevolgt.Het ziet er erg goed uit en ben onder de indruk over de afwerking.Ik heb inmiddels m'n sloep ook af,en vaar met veel plezier door de grachten van Amsterdam.Dankzij uw foto's ben ik een stuk wijzer geworden.
   Veel vaar plezier en geniet ervan!
   Vrgr J.Visser

   By Anonymous Anoniem, at 9:04 p.m.  

  Een reactie posten

  << Home